داستان اسلام آوردن پروفسور جفری لانگ، دانشیار ریاضیات دانشگاه کانزاس ایالات متحده آمریکا
مترجم: عبدالوحید عمرزهی
قرآن کریم کلام پروردگار است که آن را سراپا هدایت و شفابرای کسانی که گوشهای شنوا و قلبهایی سلیمی دارند قرار داده است؛ آنان با باور و یقین بوسیله آن خاضعانه و فروتنانه خواهان عزت در دنیا و آخرت هستند.
این اتفاق برای پرفسور، جفری لانگ دانشیار ریاضیات دانشگاه کانزانس ایالات متحده امریکا افتاده است.
ایشان در خانوادهای کاتولیک متولد شد؛ وی داستان اسلام آوردنش را برای ما چنان بازگو میکند که چگونه خداوند متعال او را از کاتولیک به اسلام و از بتپرستی و شرک به یکتا پرستی رهنمون شد.
او میگوید: سال اول زندگیام را در مذهب کاتولیک سپری کردم، اما بعد از آن مذهب کاتولیک را به دلیل سؤالات بیجواب راجع به خدا و دین مسیحیت ترک کردم. او میگوید: مانند بسیاری از بچههای دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی، شروع کردم به سؤالاتی راجع به ارزشهای سیاسی، اجتماعی و مذهبی آن زمان و بعد از آن، تمام مقدسات از جمله کلیسای کاتولیک را کنار گذاشتم.
لانگ در ۱۸ سالگی یک ملحد تمام عیار میشود. در چنان مرحلهای از زندگی درگیری بین عدم تسکین روح و چارچوب کلیسای شرکی نصرانیت قرار میگیرد. در این هنگام نفس هدایت خواهاش با حیرتی دو چند مواجه میشود؛ پس از این نبرد تلخ به اسلامی روی میآورد که اسلام نفس پریشان او را به آغوش گرفته و روح او را با معقولاتی اشباع کرد.
میگوید: فرزندان دهه شصت و هفتاد با سوالات بسیاری در مورد ارزشهای دینی، سیاسی و اجتماعی مواجه هستند. چنین احساس میشود که جامعه با تقدسگرایی ارزشهای کاتولیک بسوی تمرد گرایش پیدا میکند.
جفری لانگ در ادامه میگوید: این سوالات وی را به الحاد میکشاند تا اینکه او را به حقائق اسلامی( که در آن از آفریدگار و نظام آفرینش بحث می شود) رهنمون سازد.
اسلام دینی است که آقای لانگ هنگام محاضره حقیقت پرودگار را بسان طوق نجاتی در میان دوستانش در دانشگاه سان فرانسیسکو ایالات متحده امریکا به دست میآورد.
این مدرس جوان در دانشگاه سان فرانسیسکو، هنگامی که با دانشجویان مسلمانانش مواجه میشود، پاسخ سوالاتش را از آنها جویا میشود و متعجب میشود که چگونه آنان با یقین و به درستی به سوالاتش پاسخ میدهند. . محمود قتدیل دانشجوی مسلمان به او قرآن کریم و برخی کتب اسلامی را هدیه میدهد که وی بلا فاصله بعد از این ملاقات به خواندن قرآن مجید و مطالعه برخی از این کتابها اقدام میکند که ناگه قرآن قلب او را فتح میکند و خیلی زود اسلام را میپذیرد.
دکتر لانگ با خواندن قرآن کریم، خود را مخاطب کلمات الهی میبیند و احساس میکند که این کتاب نازل شده است تا سوالات اساسی زندگیاش را پاسخ دهد. دکتر لانگ با خواندن نمازهای روز مرّه بهویژه نماز صبح، آرامش معنوی عجیبی را حس میکند. دکتر لانگ در پاسخ به این سوال که «با اینکه زبان قرآن کریم عربی است و شما نسبت به آن بیگانه بودید چگونه از آن لذت میبردی؟» وی چنین اظهار میدارد: «مانند کودکی که از صدای مادرش احساس آرامش میکند ولو اینکه خودش متوجه نمیشود که دقیقاً مادرش چه میگوید». او میگوید که خواندن قرآن کریم در شرایط سخت زندگی به او آرامش میدهد.
دکتر لانگ در ادامه اظهار میکند: «چون من استاد ریاضیات هستم، عادت کردهام که برای سؤالاتم، پاسخی بیابم. در امور دینی نیز من نمیتوانم از روی ایمان، اصول دین را بپذیرم بلکه باید با عقل خود به آن برسم. اسلام برخلاف بسیاری از ادیان، از انسان میخواهد اصول دین را از روی دلیل و برهان بپذیرد نه از روی باور محض.»
شایان ذکر است که دکتر لانگ از دانشگاه خود فرصتهایی را برای سخنرانی راجع به اسلام گرفته است. او همچنین کتابهایی راجع به اسلام نوشته است که مورد استقبال مسلمانان آمریکا واقع شده است.